• darkblurbg
  • darkblurbg

Vervolgcursus: Leer beter te kijken, creatiever te denken en het licht optimaal te benutten

Gepubliceerd op: 24-01-2024

De Vervolgcursus is speciaal bedoelt voor cursisten die al eerder een Basiscursus digitale fotografie hebben gevolgd of voor cursisten die zich op een andere manier de basistechnieken van de fotografie eigen hebben gemaakt.

Je weet hoe je diafragma, sluitertijd en ISO-waarde instelt op je camera, je kunt goed scherpstellen en je bent klaar om de volgende stap te gaan nemen. Fotograferen in de handmatige stand (de M-stand) hoef je nog niet te kunnen, daar ga je tijdens de cursus meer over leren.                                                                                             

Je leert beter te kijken, creatief te denken en het licht optimaal te benutten zodat je bewust de sfeer in je foto's kunt bepalen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het maken van de compositie in de foto en welke impact het heeft van de fotograaf in de fot kan hebben.

Ik vond deze “hond” op het dak bij een museum leuk omdat ik dacht kijk eens omhoog!

Ik werd geraakt door zijn treurige blik en dacht met die treurige blik moet ik iets!

Het is dan zoeken naar de juiste compositie en acceptatie om dit treurige gevoel nog meer tot zijn recht te laten komen. Naar mijn idee is Foto 3 dan het meest sprekende.

Omdat je hier recht tegen het in fotografie zoekt, is het zoeken naar de juiste belichting van de “hond” en de wolkenlucht.